Bilim İnsanları Masal Anlatıyor

Proje hakkında

BİLİM İNSANLARI MASAL ANLATIYOR (SCIENTISTS TELL STORIES)
Bilim insanlarının gerçekleştirdiği buluşları, çocuklara masallarla anlatarak anlamalarını ve onların ilgisini çekmelerini sağlamak.
To help children understand the inventions made by scientists and to attract their attention by telling them with fairy tales.

PROJE HEDEFLERİ (PROJECT OBJECTIVES)
1. Bilim insanlarının buluşlarını disiplinler arası yaklaşım yoluyla öğrenmek
2. Masal kahramanlarını bilim insanlarından seçerek farklı bir öğrenme yolu denemek
3. Masalları çok seven öğrencilerin kendi masal serüvenini hazırlamalarını sağlamak
4. Öğrencilerin özgüven becerilerini ortaya çıkarmak
5. Dünyaya yön veren buluşları masallarla anlatarak kalıcı öğrenme sağlamak
6. Bilim insanlarını ve icatlarını tanımak

1. Learning about the discoveries of scientists through an interdisciplinary approach
2. Trying a different way of learning by choosing fairy tale heroes from scientists
3. To enable students who love fairy tales to prepare their own fairy tale adventure.
4. Revealing students' self-confidence skills
5. To provide permanent learning by telling the inventions that shape the world with fairy tales
6. Getting to know scientists and their inventions

ÇALIŞMA SÜRECI

ÇALIŞMA SÜRELERİ (WORKING TIMES)

Projeye ekim ayında başlanacak. Pandemi şartları göz önüne alınarak yüz yüze veya uzaktan eğitim şartlarına uygun olarak yürütülecek.Proje mayıs ayında bitecek
The project will start in October. Considering the pandemic conditions, it will be carried out in accordance with face-to-face or distance education conditions. The project will end in May.

BEKLENEN SONUÇLAR (EXPECTED RESULTS)

Öğrencilerin bilim insanlarını tanıması ve icatlarını öğrenmesi . Masallarla bilim insanlarını buluşturmak ve eğlenerek öğrenme sağlamak. Öğrencilerin sosyalleşmesini ve kendine güven duygusunu kazanmalarını sağlamak.İletişim becerilerini artırmak.
Students get to know scientists and learn about their inventions. To bring scientists together with fairy tales and to provide learning while having fun. To enable students to socialize and gain a sense of self-confidence. To increase their communication skills.

Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 13:32 - Görüntülenme: 112