T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Türkoğlu İlkokulu

HAREKET ET, PES ETME!

HAREKET ET, PES ETME! "MOVE DON'T GIVE UP!" (7-10 Yaş)

 

Proje hakkında

Pandemi, gelişen teknoloji ve değişen sosyal yapı, hareketsiz bir yaşam tarzını beraberinde getirmiştir. Çocuklarımız günün büyük bir bölümünü evde bilgisayar başında geçirmeye başladıkları için sağlıkları olumsuz etkilenmeye başlamıştır. Sağlıklı bir yaşama kavuşmak ancak sağlıklı bir beslenme düzeni ve fiziksel hareketlilik ile mümkündür. Fiziksel, bilişsel ve duygusal anlamda olumlu gelişimin en önemli anahtarı olan SPORU öğrencilerimize sevdirmek ve hayatlarına katabilmek amacıyla "HAREKET ET, PES ETME" projesi geliştirilmiştir. Ülkemizin çeşitli şehirlerinden okul öncesi-ilkokul-ortaokul-lise kademesinde çalışan 40 öğretmenimizle 4 ayrı proje oluşturulacaktır. 4 Projede aynı amaçla, farklı temalarla, yaş grubuna uygun kazanımları destekleyen etkinlikler planlanacaktır. Öğretmenlerimiz kendi projeleri içinde etkinliklerini sürdürürken ayrıca 4 projede de etkileşimli çalışmalarla birbirlerini destekleyeceklerdir. Bu proje ilkokul kademesindeki yaş grubu çocuklarını kapsamaktadır.

HEDEFLER

Bu yaş dönemi çocuklar okul öncesi eğitimin bol hareketli eğitiminden sonra dikkat sürelerini uzun tutmaları gereken derslere uyum sağlamak zorundadır. Bu uyum sürecinde böyle bir projede yer almak hem fiziksel hem de psikolojik olarak öğrencilerimize destek olacaktır. Orta çocukluk döneminde yani 7-10 yaşlarında düzenli olarak spor yapan çocuklar, yaşıtlarına göre birçok farklı özelliğe sahiptirler. Bireysel ya da takım oyunu sporlarından herhangi birini düzenli olarak yapan bu çocuklar, genellikle yetişkinlik dönemlerinde de spora devam ederler. Çocukluk döneminde yaptıkları sporun olumlu etkilerini hayat boyu yaşayacaklardır.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Kasım 2021 de başlayıp, Ocak 2021 de tamamlanacaktır. Öğretmenlerimiz kendi projeleri içinde etkinliklerini sürdürürken ayrıca 4 projede de etkileşimli çalışmalarla birbirlerini destekleyeceklerdir. Proje süresince Uzman Konuklar davet edilerek, doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmek ve yeni bilgiler öğrenmek için birçok Öğrenci ve Öğretmen Eğitimleri planlanacaktır. Projemizde ortağımız olan birçok Beden eğitimi öğretmeninin konu ile ilgili bilgilerinden faydalanılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projede bir çok Web 2.0 Aracı kullanılarak hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin 21.Yüzyıl becerileri desteklenecektir.
Projemizde yapılan etkinlikler ile sağlık için spor öğrencilerimizin hayatına girecektir. Bu sayede;
Çocukların gelişme döneminde kas ve eklemlerin güçlenmesini, kalp ve akciğer gibi organların gelişmesini sağladığı gibi sindirim sisteminin de düzenli çalışmasında olumlu bir etki sağlayacaktır.
Sosyalleşip, ekip halinde çalışma konusunda yetkinleşirler. Yaşanılan sorunlar karşısında hızlı ve çözümcül karar verme yeteneğine sahiptirler.
Yüksek odaklanma becerilerine sahip olarak ders başarıların artması ve bilişsel (zihinsel) gelişimlerini önemli oranda artırması beklenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2021 - Güncelleme: 26.04.2022 13:49 - Görüntülenme: 234
  Beğen | 0  kişi beğendi